top of page
news.png

Новини и прес съобщения

SCIENTIFIC EVENT

If you want, you can send details about your upcoming scientific event by filling out the form on our Scientific events web site www.arpharm-e4ethics.org.

26.05.2023 г., гр. София

На проведено редовно отчетно-изборно Общо събрание на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) на 18 май 2023 г., беше избран нов председател на Управителния съвет.

Тодор Кесимов, който досега беше член на УС, е новият председател на ARPharM. Той е управител на „Такеда България“ ЕООД, финансист по образование и от 2020 г. е член и на Управителния съвет на Японско-българска бизнес асоциация.

Досегашният председател на УС, д-р Стамен Банковски, ще заеме позицията заместник-председател. Д-р Боряна Алексиева, ръководител връзки с правителствени структури, институции и пациентски организации в Джонсън и Джонсън, и г-н Хешам Сабри, генерален мениджър на Рош България, също запазват позициите си в Управителния съвет.

По време на Общото събрание бяха избрани три нови лица, които да влязат в състава на управителното тяло на Асоциацията. Те са г-н Павел Колев – управител на АбВи за България, г-жа Мария Луканова – мениджър пазарен достъп в Байер България, и д-р Крум Касабов – директор на Ново Нордиск за България.

За контрольор на организацията беше избрана г-жа Невена Видакович, генерален директор на Мерк България.

Управителният съвет и изпълнителният директор на ARPharM, г-н Деян Денев, ще продължат активното взаимодействие с институциите и заинтересованите страни в сектора в името на подобрение на грижата за здравето на българските граждани чрез устойчиво развитие на здравната система, увеличение на публичния ресурс за здравеопазване, насочено към подобрение на профилактиката, ранното откриване, прецизната диагностика и съвременното лекарствено лечение на българските пациенти.

Тодор Кесимов е новият председател на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM)
bottom of page