top of page
structure.png

Управителен съвет

Научно събитие

Ако желаете можете да изпратите данни за Ваше научно събитие като попълните формуляра в нашия сайт за научни събития www.arpharm-e4ethics.org.

Г-н Деян Денев

ДИРЕКТОР НА ARPharM

Г-н Деян Денев заема позицията на Директор на ARPharM от октомври 2003 г. Юрист по образование, дипломирал се от СУ “Св. Климент Охридски”, експерт по фармацевтично законодателство и лекарствена политика. Като директор на асоциацията води активностите на научноизследователската фармацевтична индустрия по ключови въпроси, касаещи лекарствената политика и регулации, интелектуална собственост и развитие на фармацевтичния пазар. Деян Денев е член на Комисията по прозрачност като представител на фармацевтичната индустрия в България от 2008 г. до 2013 г. и представлява Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България в Надзорния съвет на НЗОК от януари 2014 г. до януари 2015.

Той е член на специалната работна група за Централна и Източна Европа на Европейската федерация на фармацевтичните индустрии и асоциации и председател на Управителния съвет на Българската организация за верификация на лекарства (БОВЛ) през 2021 г.

Тодор Кесимов е управител на „Такеда България“ ЕООД. Постъпва в Takeda през 2012 г., като заема различни позиции в областта на финансите и логистиката както в представителството на Takeda в България, така и с отговорности за различни съседни държави. В периода 2017-2018 г. г-н Кесимов е ръководител на Финансовия отдел на компанията за Балканския полуостров. От началото на 2018 г. поема поста Управител на представителството на Takeda в България. Понастоящем, след придобиването на Shire от Takeda, г-н Кесимов оглавява обединената компания „Такеда България“ ЕООД. От началото н 2023 г. е генерален мениджър на на Takeda за Румъния и България.

Завършил е Regent's Business School London през 2007 г., специалност Финанси От 2020 г. е член на Управителния съвет на Японско-българска бизнес асоциация.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС

Г-н Тодор Кесимов - Такеда България
Д-р Боряна Алексиева - Янсен/ Джонсън и Джонсън

ЧЛЕН НА УС

Д-р Боряна Алексиева е Ръководител връзки с правителствени структури, институции и пациентски организации в Янсен – фармацевтичните компании на Johnson & Johnson, България.

Има 25 години опит в множество области на здравеопазването, включително създаване на бизнес за международни иновативни компании за медицински изделия и оборудване в България, както и тяхното внедряване и ръководство. Заемала е различни позиции и във фармацевтичната индустрия с широк консултантстки опит. Опит в правителствени структури, свързани с икономиката на здравеопазването и реимбурсирането, управлението на здравеопазването, обществено здраве.

По образование е магистър лекар, завършила е математика, Медицински университет в България, включително магистратура за управление на здравеопазването.

Г-н Павел Колев - Абви България

ЧЛЕН НА УС

Павел Колев е управител на АбВи България от 01 юни 2022. Той се присъединява към компанията през 2012 г. като продуктов мениджър. В последствие става  мениджър на бизнес структура и е повишен през 2016 г. като търговски мениджър в регионалния екип за Източна Европа, Близкия Изток и Африка. По-малко от 3 години след това става търговски директор в същия регион. През 2020 г. Павел Колев се присъединява към глобалния маркетинг екип. На поста управител на АбВи за България идва от позицията директор на бизнес направлението „Имунология“ в Русия. Преди работата си в АбВи, той е бил на различни позиции в търговския и маркетинг отдел на АстраЗенека в България. Павел Колев е магистър по „Фармация“ от Медицинския университет в София.

Г-н Хешам Сабри - Рош България

ЧЛЕН НА УС

Хешам Сабри има повече от двадесет години опит в здравната индустрия. Той е генерален мениджър на Рош България от април 2021г.

Присъединява се към Рош Саудитска Арабия през 2015 г. и изпълнява множество ангажименти, свързани с местни и глобални роли. Последната му роля преди да се присъедини към Рош България е генерален мениджър на Рош в страните от Леванта (Ливан, Йордания, Сирия и Палестина), базиран в Бейрут, Ливан.

Той е член на Управителния съвет на ARPharM от май 2021 г. Също така е член на Европейския съвет на Movement Health 2030 от декември 2022 г. (представляващ Roche в Европа).

Хешам Сабри е фармацевт, завършил университета в Кайро, Египет през 2002 г. По-късно през 2010 г. получава магистърска степен по бизнес администрация от университета Лестър в Обединеното кралство.

Г-жа Мария Луканова - Байер България

ЧЛЕН НА УС

Мария Луканова е Мениджър Пазарен Достъп на Байер България ЕООД в последните десет години. Натрупва богат опит в различни търговски и маркетингови роли във фармацевтичния сектор през последните двадесет години. През 2022 г. е избрана за Съпредседател на СК "Здравеопазване" към ГБИТК. През май 2023 г. е избрана за член на Управителния съвет на ARPharM.

Мария има Магистратура по Дефектология от СУ „Климент Охридски“, по Международни Икономически отношения от УНСС и Оценка на здравните технологии и фармакоикономика от Медицинска Академия София.

Д-р Крум Касабов - Ново Нордиск

ЧЛЕН НА УС

Крум е завършил медицина в Медицинския факултет на Медицинския Университет в София. В допълнение, той има докторска степен по „Имунотерапия на ракови заболявания“ от Националния онкологичен център. Крум също така е магистър по Бизнес администрация от Университета на Шефилд с дипломна работа на тема „Общ мениджмънт и ангажираност на служителите“. Крум се присъединява към Ново Нордиск през март, 1995 г. на длъжност „Медицински представител“, като през 1997 г. е промотиран на позицията „Продуктов мениджър“. През януари 2000 г. Крум поема следващото предизвикателство в своята кариера да бъде лидер на екипа на Ново Нордиск в България като „Генерален Мениджър". След много успешни години на управление на бизнеса на Ново Нордиск в България, през 2008 година на Крум е поверена лидерска роля също и в някои съседни държави като Сърбия (2008-2011 г.), Македония (2011-2012 г.), Босна и Херцеговина, Албания и Косово (2011-2018 г.). Понастоящем Крум отговаря за България и Южния балкански клъстър (Северна Македония, Албания и Косово).

Д-р Стамен Банковски - Астелас България

ЗАМЕСТНИК ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС

Д-р Стамен Банковски, Генерален мениджър Астелас Фарма за Унгария, България и Румъния. След завършване на Медицински университет в София през 1995 г., той започва дълга и успешна кариера във фармацевтичната индустрия.

Натрупва богат опит в различни търговски и маркетингови роли, както и достъп до пазара и работа с институции в няколко големи международни фармацевтични компании. От 2011 г. като генерален мениджър, той ръководи няколко организации с нарастваща комплексност.

През 2020 г. е сред учредителите на Японско-българската бизнес асоциация и е избран за заместник-председател на асоциацията. През май 2022 г. е избран за председател на Управителния съвет на ARPharM.

bottom of page